Max 15 min.: Kyllingefilet med couscoussalat og humus

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 10 stkcherrytomater
  • 400 gramkyllingelårfilet med ramsløg
  • 4 dlkogende vand
  • 2 dlcouscous
  • 25 grampinjekerner
  • 75 gramrucola eller anden salat
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 200 gramhummus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Max 15 min.: Kyllingefilet med couscoussalat og humus

I samarbejde med

3.7, Meget populær

En lynhurtig og sommerlig opskrift med kyllingefilet, couscoussalat med bagte tomater og pinjekerner, som vi serverer med hummus. Vi har brugt marineret kylling, men du kan også bruge andre typer kylling. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 10 stkcherrytomater
  • 400 gramkyllingelårfilet med ramsløg
  • 4 dlkogende vand
  • 2 dlcouscous
  • 25 grampinjekerner
  • 75 gramrucola eller anden salat
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 200 gramhummus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skyl cherrytomaterne og læg dem på en bagplade med bagepapir. Vend dem i lidt olie og valgfri krydderi - f.eks. oregano. Bag dem i ca. 10-12 minutter.

2. Halver kyllingefileterne på langs. Steg dem på en pande i lidt olivenolie til de er gennemstegte.

3. Hæld kogende vand over couscousen i en gryde. Tilsæt lidt salt, rør rundt, læg låg på og lad det trække.

4. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er blevet brune. Husk at ryste panden undervejs. Køl pinjekernerne af på en tallerken.

5. Bland couscous med skyllet rucolasalat, pinjekerner, bagte tomater, presset hvidløg, revet citronskal, saften fra citronen og lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.

6. Server kyllingen med couscoussalat og hummus. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være til at vende tomaterne i olie. De kan også hjælpe med at dække bord.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre