Max 15 min.: Marrokansk salat med kikærter, humus, spejlæg og ristet fuldkornstoast

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkforårsløg
  • 4 stkæg
  • 1 dåsekikærter
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stkøkologisk citron
  • 100 gramgranatæblekerner
  • 325 gramrevne gulerødder
  • 1 pottepersille
  • 8 skivefuldkornstoastbrød
  • 200 gramhumus
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

I dag smutter vi en tur til de varmere himmelstrøg og serverer en omgang lækker og fyldig marrokansk salat med granatæbler, kikærter, spidskommen, spejlæg og humus. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Syl kålet og skær det i strimler. Skyl og rens forårsløgene og skær dem skrå.

2. Slå æggene ud på en anden pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.

3. Steg spidskål i en dyb pande sammen med forårsløg og drænede kikærter. Tilsæt spidskommen og skyllet revet citronskal og steg videre i et par minutter.

4. Hæld det hele i en skål og bland med granatæbler, revne gulerødder, hakket persille, citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Rist toast i en brødrister.

5. Server salaten med spejlæg, humus og ristet toastbrød. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskål i strimler. De kan også slå æggene ud i en skål og derefter hælde dem på panden. Mere smag: Du kan sagtens tilsætte presset hvidløg rørt med en smule olivenolie til salaten og evt. også smage den til med lidt sukker eller honning.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre