Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Super nemme julefrikadeller der laves af en medisterfars. Dellerne serveres selvfølgelig med kartofler, sauce, salat og syltet rødkål. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 500 gramjulemedister
- 2 dlpiskefløde
- 3 dlvand
- 0.5 spsktørret timian
- 1 terningsvinebouillon
- 3 stkappelsin
- 200 gramfærdigsnittet rødkål
- 50 grampeanuts
- 400 gramsyltet rødkål
- salt
- peber
- olivenolie
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre. Det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.2
Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små frikadeller ud, som formes til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dem på panden med olie. Altså dellerne - ikke fingrene!3
Steg dellerne på begge sider til de er smukt gyldne. Tilsæt nu fløde, vand, timian og smuldret svinebouillon i panden til frikadellerne. Rør forsigtigt og lad det simre under låg til frikadellerne er gennemstegte. Tag frikadellerne op og jævn saucen med majsstivelse rørt ud i lidt vand i en kop.4
Skræl appelsinerne og skær dem i mundrette bidder. Bland appelsinstykkerne med kål og peanuts. Smag til med salt, peber og olie.5
Opvarm den syltede rødkål i enten en gryde eller i mikroovnen.6
Server frikadellerne med kartofler, sauce, salat og rødkål. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne og skære appelsiner i mundrette stykker.