Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Vi siger det lige helt fra begyndelsen: Det kan kun lade sig gøre at lave en kartoffelomelet på 15 minutter, fordi vi bruger kartofler fra glas. Gisp! Og selvom de oftest bliver brugt til jul, så smager de altså virkelig godt i denne omelet. Vi serverer omeletten med ristet rugbrød og en lækker blomkålssalat med blomkålsris, som fås i poser - friske eller på frost i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 425 gramkartofler på glas
- 6 stkæg
- 1 dlmælk
- 2 stkæbler
- 300 gramblomkålsris
- 1 pottepurløg
- 6 skiverugbrød
- salt
- peber
- olivenolie
- dressing efter eget valg
Fremgangsmåde
1
Hæld vandet fra kartoflerne (so to speak..) og skær de store kartofler i mindre stykker. Steg dem på en pande i lidt olivenolie.2
Pisk imens æg sammen med mælk, salt og peber i en skål.3
Hæld æggemassen på panden over kartoflerne og sæt varmen til middel. Læg et låg på panden eller brug lidt alufolie - så sætter omeletten sig hurtigere.4
Imens omeletten simrer, laver du salaten. Skyl og skær æblerne i tern. Bland dem med blomkålsris, lidt klippet purløg og valgfri dressing.5
Rist rugbrødet sprødt i en brødrister eller på en pande i lidt olivenolie - det giver en dejlig smag!6
Server omeletten med purløg på toppen, salat og ristet rugbrød som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æg ud i skålen og piske dem sammen. De kan også skylle og skære æblerne.