Max 15 min.: Omelet med kartofler, blomkålssalat og ristet rugbrød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 425 gramkartofler på glas
  • 6 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 2 stkæbler
  • 300 gramblomkålsris
  • 1 pottepurløg
  • 6 skiverugbrød
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi siger det lige helt fra begyndelsen: Det kan kun lade sig gøre at lave en kartoffelomelet på 15 minutter, fordi vi bruger kartofler fra glas. Gisp! Og selvom de oftest bliver brugt til jul, så smager de altså virkelig godt i denne omelet. Vi serverer omeletten med ristet rugbrød og en lækker blomkålssalat med blomkålsris, som fås i poser - friske eller på frost i de fleste supermarkeder. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet fra kartoflerne (so to speak..) og skær de store kartofler i mindre stykker. Steg dem på en pande i lidt olivenolie.

2. Pisk imens æg sammen med mælk, salt og peber i en skål.

3. Hæld æggemassen på panden over kartoflerne og sæt varmen til middel. Læg et låg på panden eller brug lidt alufolie - så sætter omeletten sig hurtigere.

4. Imens omeletten simrer, laver du salaten. Skyl og skær æblerne i tern. Bland dem med blomkålsris, lidt klippet purløg og valgfri dressing.

5. Rist rugbrødet sprødt i en brødrister eller på en pande i lidt olivenolie - det giver en dejlig smag!

6. Server omeletten med purløg på toppen, salat og ristet rugbrød som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æg ud i skålen og piske dem sammen. De kan også skylle og skære æblerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre