Max 15 min.: Ramensuppe med oksekød, æg og grøntsager

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 0.5 spskstødt ingefær
  • 4 stkæg
  • 250 gramfuldkornsnudler
  • 0.5 dlsoya
  • 1 stklime
  • 300 gramungkvæg i tern
  • 0.25 stkspidskål
  • 150 gramedamamebønner
  • 150 gramrevne gulerødder
  • 75 gramfriske spinatblade*
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Ramensuppe er en japansk nudelsuppe, der er meget børnevenlig, da man selv kan vælge fyldet til suppen. Her har vi serveret den med stegt oksekød, æg og grøntsager. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld vand i en stor gryde sammen med smuldrede bouillonterninger og stødt ingefær. Tænd for fuldt blus og bring vandet i kog.

2. Bring en lille kasserolle med vand i kog til æggene. Giv æggene 8-10 minutter i kogende vand og overhæld dem straks med koldt vand - så koger de ikke videre og bliver nemmere at pille.

3. Tilsæt nudler i gryden med bouillonen og kog videre i ca. 5-7 minutter, til nudlerne er møre. Tilsæt soya og saften fra limen. Smag til med lidt mere soya, limesaft og evt. lidt mere bouillon.

4. Steg kødet på en pande i lidt olivenolie. Hvis stykkerne er store, så skær dem i mindre stykker. Krydr med salt og peber.

5. Skær skyllet spidskål i tynde strimler. Overhæld edamamebønner med kogende vand i en skål og lad dem tø op. Læg spidskål, edamamebønner, revne gulerødder og skyllet spinat på et fad eller i små skåle.

6. Servér suppen og nudlerne i skåle eller dybe tallerkener med de pillede og halverede æg, ungkvæg og grøntsager på toppen efter smag. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskål i strimler. De kan også smage suppen til og pille æggene.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre