Max 15 min.: Rodfrugtsuppe med bacon, creme fraiche og flutes

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 450 gramfrosne rodfrugter
  • 1 spskpaprika
  • 6 dlvand
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 4 stkminiflutes
  • 100 grambacon i skiver
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Når man er en børnefamilie med fart på, er det genialt, når maden kan være klar på bare 15 minutter! Så i dag bruger vi frosne rodfrugter i denne lækre rodfrugtsuppe, vi serverer med bacon, creme fraiche og flutes. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Svits de frosne rodfrugter i et par minutter sammen med paprika i lidt olivenolie i en stor gryde. Tilsæt vand, hakkede tomater og grøntsagsbouillon og bring suppen i kog. Lad suppen simre under låg i 10-12 minutter.

2. Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft og lun flutet. Steg baconen sprød på en pande og lad den dryppe af på lidt køkkenrulle.

3. Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en almindelig blender. Husk dog aldrig at fylde blenderen mere end halvt op, da varme væsker kan "eksplodere", når de bliver blendet. Læg evt. et viskestykke over blenderen i stedet for låget.

4. Smag suppen til med salt og peber og server med flute, creme fraiche, bacon og evt. lidt grønt på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til stege baconen - pas på det ikke "sprutter". De kan også hjælpe med at dække bordet. Tips til mere smag: Du kan tilføje timian eller evt. mere bouillon til suppen, ligesom du også kan give den et drys spidskommen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre