Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Lynhurtig og lækker aftensmad med marinerede schnitzler serveret med små kartofler og dampede grøntsager med citrondressing. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 500 gramfrossen grøntsagsbund
- 1 spskfrisk eller tørret timian
- 0.5 dlvand
- 250 gramcitronmarinerede schnitzler
- 1 fedhvidløg
- 0.5 stkøkologisk citron
- 1.9 dlcreme fraiche 9 %
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Skrub kartoflerne eller skræl dem, hvis de er meget beskidte. Kog dem i rigeligt med saltet vand til de er lige nøjagtigt møre, når du prikker i dem med en gaffel.2
Steg de frosne grøntsager på en pande med lidt olie og timian. Hæld lidt vand ved, læg låg på og damp grøntsagerne i 7-9 minutter. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.3
Steg schnitzlerne i lidt olie på en anden pande på begge sider. Krydr med salt og peber.4
Rør en hurtig dressing af presset hvidløg, skyllet og fintrevet citronskal og creme fraiche og smag til med salt og peber.5
Server schnitzlerne med kartofler, dampet grønt og dressing. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre dressingen sammen og smage den til.
Mere smag: Du kan tilsætte presset hvidløg og lidt hvidvin til de dampede grøntsager.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.