Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Shakshuka er en vegetarisk afrikansk ret med stegte grøntsager, hakkede tomater, krydderier, ris og spejlæg som tilbehør. Vi har brugt basmatiris, men du kan bruge lige de ris, du har lyst til. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 900 gramfærdig fajitablanding
- 0.5 spskspidskommen
- 0.5 spskpaprika
- 2 dåsehakkede tomater
- 4 stkæg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken. Steg fajitablandingen i en stor gryde i lidt olie sammen med spidskommen og paprika. Pas på at olien ikke sprutter, da grøntsagerne indeholder en del vand.2
Tilsæt hakkede tomater og lad det hele simre i fem minutter. Smag til med salt og peber.3
Slå æggene ud på varm pande med lidt olivenolie. Krydr med salt og peber og steg dem til spejlæg.4
Server shakshukaen med spejlæg og ris som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at slå æggene ud på panden.