Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
Laks er favoritfisk i mange familier. Her har vi serveret stegt laks på frisk pasta, der er vendt med hjemmelavet basilikumolie. Vi serverer retten med en færdigblandet salat som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramfrosne laksefileter
- 500 gramfrisk pasta
- 1 pottefrisk basilikum
- 1 fedhvidløg
- 0.5 dlolivenolie
- 0.5 stkcitron
- 235 gramsalatskålen salatblanding
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg fileterne i fem minutter på skindsiden i lidt olivenolie på en pande. Vend dem herefter forsigtigt og steg færdig på den anden side. Laksen er stegt perfekt, når den skiller i lameller, når du trykker let på den med en gaffel.2
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.3
Klip bladene af basilikumplanten og skyl dem. Det gør ikke noget, hvis der kommer lidt stilk med. Hæld basilikum i en høj beholder sammen med skrællet hvidløg, olivenolie og lidt citronsaft. Blend glat med en stavblender og smag til med salt og peber.4
Bland salaten med den medfølgende dressing.5
Server pastaen vendt med basillikumolie, toppet med laksestykker og med salaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at nippe blade af basilikumplanten.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.