Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
0 min
En smagfuld og mættende måltidssalat med bulgur og friske grøntsager vendt med en lækker citronmarinade og serveret med æg som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 grambulgur
- 4 stkæg
- 20 stkcherrytomater
- 1 stkagurk
- 1 stkrødløg
- 0,5 stkspidskål
- 0,5 pottepersille
- 0,5 pottefrisk mynte
- 0,5 dlolivenolie
- 1 fedhvidløg
- 1 stkcitron
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog bulguren efter anvisningen på pakken og overhæld den herefter med koldt vand.2
Kog æggene i ca. 8 min. og overhæld dem herefter med koldt vand.3
Skyl cherrytomater og agurk og pil skrællen af rødløget. Skær cherrytomater, agurk og rødløg i små tern og snit spidkålen fint - brug evt. et mandolinjern. Skyl persillen og mynten og hak begge dele fint.4
Rør olivenolie, presset hvidløg, skyllet revet citronskal, citronsaft, salt og peber sammen i en skål.5
Vend alle grøntsagerne sammen med bulgur, persille, mynte og citronmarinade. Smag til med salt og peber.6
Server taboulehen med de kogte æg som tilbehør og dressing efter eget valg. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn røre citronmarinaden sammen og dække et fint bord.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.