Medister med fritter, brun sovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 posepommes frites
  • 300 gramfrosne bønner
  • 1 stkavocado
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  salat efter eget valg
  • 500 grammedisterpølse
  • 5 dlmælk
  • 1 stkoksebouillon
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Medister med fritter, brun sovs og salat

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Medister + fritter + brun sovs = lykke! Indrømmet, der er hverken kålrabi, tofu eller loppefrøskaller i denne opskrift. Men vi tør med næsten statsgaranti love, at den resulterer i glade børn (og voksne) i metervis! Lav den om fredagen, eller når der skal hygges med en klassiker på middagsbordet. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 posepommes frites
  • 300 gramfrosne bønner
  • 1 stkavocado
  • 1 stkrød peberfrugt
  •  salat efter eget valg
  • 500 grammedisterpølse
  • 5 dlmælk
  • 1 stkoksebouillon
  •  dressing efter eget valg
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og tilbered fritterne efter anvisningen på posen - eller lav dine egne. Klik på kokkehuen og få vores nemme opskrift.

2. Lav i mellemtiden salaten. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand. Hæld vandet fra og skyld bønnerne med koldt vand. Del avocadoen, fjern stenen og skær kødet i tern. Skyl og rens peberfrugten og skær den i mundrette bidder. Skyl salaten og bland sammen med grøntsagerne. Top med en valgfri dressing.

3. Ca. 20 minutter før fritterne er færdige, begynder du på medisteren. Steg medisteren på begge sider i lidt olivenolie på en pande til den er gennemstegt.

4. Tag medisteren af panden uden at gøre den ren (altså panden - ikke medisteren..!). Hæld mælk på panden sammen med smuldret bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme.

5. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber og evt. lidt citron og sukker.

6. Server medisterpølsen med fritter, sauce, salat, dressing og evt. lidt grønt på toppen, hvis du synes, det brune køkken trænger til lidt modspil.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære avocadoen og peberfrugten i stykker og blande salaten. De kan også røre i sovsen og smage den til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre