Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
0 min
Medister, brun sovs, kartofler og hurtig salat - what's not to like? Vi koger medisteren, så det tager lidt kortere tid og giver en super sovs. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 grammedisterpølse
- 4 dlvand
- 650 gramnye kartofler
- 200 gramfærdig salatblanding
- 2 spskolivenolie
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskcitron
- 0.5 spskakaciehonning
- 40 gramsmør
- 3 dlmælk
- 1 terningsvinebouillon
- salt
- peber
- majsstivelse
- sovsekulør
Fremgangsmåde
1
Steg medisteren ved middel varme på begge sider i lidt fedtstof på en pande. Hæld vand i panden og læg låg på. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke sprækker. Lad den simre under låg til den er gennemstegt.2
Skrub kartoflerne og skær de største i halve. Kog dem møre i saltet vand - det tager ca. 10 min. Imens medisteren steger og kartoflerne koger, laver du salaten.3
Skyl salaten. Vend den med en dressing rørt sammen af olie, presset hvidløg, saften fra en citron og lidt honning og smag til med salt og peber.4
Tag medisteren af panden uden at gøre den ren. Hvis væsken er fordampet, tilsæt da en lille smule vand. Hæld smør, mælk og smuldret bouillonterning og kog op under omrøring ved svag varme.5
Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens. Tilsæt evt. lidt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.6
Server medisterpølsen med kartofler, sovs og salat. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave dressingen til salaten. De kan også røre i sovsen og smage den til - det er børn verdensmestre i!