Medister med kartofler, brun sovs og hurtig salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 grammedisterpølse
  • 4 dlvand
  • 650 gramnye kartofler
  • 200 gramfærdig salatblanding
  • 2 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskcitron
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 40 gramsmør
  • 3 dlmælk
  • 1 terningsvinebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Medister med kartofler, brun sovs og hurtig salat

I samarbejde med

4.5, Mambeno-favorit!

Medister, brun sovs, kartofler og hurtig salat - what's not to like? Vi koger medisteren, så det tager lidt kortere tid og giver en super sovs. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 grammedisterpølse
  • 4 dlvand
  • 650 gramnye kartofler
  • 200 gramfærdig salatblanding
  • 2 spskolivenolie
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 spskcitron
  • 0.5 spskakaciehonning
  • 40 gramsmør
  • 3 dlmælk
  • 1 terningsvinebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Steg medisteren ved middel varme på begge sider i lidt fedtstof på en pande. Hæld vand i panden og læg låg på. Prik evt. medisteren med en gaffel, så den ikke sprækker. Lad den simre under låg til den er gennemstegt.

2. Skrub kartoflerne og skær de største i halve. Kog dem møre i saltet vand - det tager ca. 10 min. Imens medisteren steger og kartoflerne koger, laver du salaten.

3. Skyl salaten. Vend den med en dressing rørt sammen af olie, presset hvidløg, saften fra en citron og lidt honning og smag til med salt og peber.

4. Tag medisteren af panden uden at gøre den ren. Hvis væsken er fordampet, tilsæt da en lille smule vand. Hæld smør, mælk og smuldret bouillonterning og kog op under omrøring ved svag varme.

5. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den ønskede konsistens. Tilsæt evt. lidt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber.

6. Server medisterpølsen med kartofler, sovs og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave dressingen til salaten. De kan også røre i sovsen og smage den til - det er børn verdensmestre i!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre