Medister med kartofler og coleslaw

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 500 grammedisterpølse
  • 50 gramsolsikkekerner*
  • 0.5 stkrødkålshoved
  • 1 stkfennikel
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 3 spskmayonnaise
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 spsksød sennep
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  olivenolie
  •  maizena
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Medister er en skøn klassikker. Her har vi serveret den med kartofler, en nem sauce og fennikelcoleslaw med ristede solsikkekerner. Vil du køre den helt fedtfattige janaurstil, så kan du i det fleste supermarkeder få kyllingemedister, der er mere fedtfattig end klassikeren, men stadig smager super godt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand.

2. Steg medisteren på begge sider i lidt olivenolie på en pande, til den er gennemstegt. Steg den ved svag varme, så den ikke sprækker. Prik den evt. med en gaffel undervejs. Du kan også brune den af på en pande, der kan gå i ovnen og lade medisteren stege færdig på panden i ovnen i ca. 10 minutter på 170 grader varmluft.

3. Rist imens solsikkekerner på en tør pande til de har taget farve. Afkøl dem herefter på en tallerken.

4. Snit kål og fennikel i helt tynde strimler - enten med en kniv eller på et mandolinjern. Pas på fingrene! Bland creme fraiche eller skyr, mayonnaise, akaciehonning og sød sennep sammen til en hurtig dressing og smag til med salt og peber. Vend sammen med kål- og fennikelstrimlerner.

5. Tag medisteren af panden uden at gøre den ren. Hæld mælk på panden sammen med smuldret bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt Maizena ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dine bedsteforældre. Smag til med salt og peber, lidt honning og evt. citron.

6. Servér medisteren med kartofler, sovs og fennikelcoleslaw. Velbekomme!

Tip

Du kan sagtens udskifte rødkål med hvidkål eller spidskål.

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave sovsen. De er uden tvivl gode til at røre, mens du jævner. De kan også hjælpe med at skylle og ordne grøntsager.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre