Medister med rabarberkompot

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 grammedisterpølse
  • 500 gramkartofler
  • 2 dlkartoffelvand
  • 3 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  maizena
  •  sovsekulør
  •  rabarberkompot
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Medisterpølse er en dansk klassiker, der smager fantastisk, og som de fleste unger er vilde med. Det er jo faktisk bare en meget lang frikadelle! Her serveret med kartofler, sauce og lidt lækker rabarberkompot. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft.

2. Steg medisteren i lidt olivenolie på en pande, der kan tåle at komme i ovnen. Giv den ca. fem minutter på hver side, så den blot lige har fået en fin stegeskorpe - den skal ikke være gennemstegt.

3. Sæt panden i ovnen og lad medisteren stege færdig i ca. 15 minutter, eller til den er gennemstegt. Kog imens kartoflerne i en gryde med rigeligt saltet vand, til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Husk at gemme kogevandet!

4. PAS PÅ: Panden er mega varm, og fra nu af skal du bruge en solid grydelap, når du rører ved den. Når medisteren er færdig, lægger du den på et spækbræt og dækker den til med lidt alufolie. Stil panden på komfuret uden at gøre den ren.

5. Hæld mælk og kogevand fra kartoflerne på panden sammen med bouillonterningen. Lad det koge op under omrøring, til bouillonterningen er opløst. Jævn saucen med lidt Maizena rørt ud i en smule vand i en kop. Husk, at saucen bliver tykkere, når den bringes i kog. Tilsæt kulør og smag til med salt, peber og evt. lidt honning og citronsaft.

6. Server medisterpølsen med kogte kartofler, sauce, rabarberkompot og evt. lidt grønt på toppen.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre