Kyllingelår med rabarber og bulgur

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 12 stkkyllingelår
  • 200 grambulgur
  • 500 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 75 gramsukker- gerne rørsukker
  • 50 grammandler
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkmango
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingelår med rabarber og bulgur

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Kyllingelår serveret med fantastisk rabarberkompot og en lækker bulgursalat. Er ungerne ikke så vant til salater, så server alle ingredienserne i små skåle, så de selv kan blande. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 12 stkkyllingelår
  • 200 grambulgur
  • 500 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 75 gramsukker- gerne rørsukker
  • 50 grammandler
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkmango
  • 100 gramsalatost i tern
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft eller tænd grillen. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad og krydr dem med salt og peber. Beklæd evt. fadet med lidt bagepapir, så lårene ikke sætter sig fast. Steg kyllingelårene i ovnen i ca. 35 minutter, eller til de er gennemstegte og gyldne på toppen. Griller du, skal lårene blot direkte på grillen. Husk at smøre den med lidt olie. Imens lårene steger, ordner du resten.

2. Kog bulguren efter anvisningen på pakken. Hæld evt. overskydende vand fra, og lad bulguren køle af. Bred den evt. ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så går det hurtigere.

3. Vask rabarberne og fjern bund og top. Skær dem i mundrette bidder. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud. Kog rabarberne op i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og også selve vaniljestangen, til frugten er kogt lidt ud og konsistensen er som kompot. Det tager ca. ti minutter. Smag evt. til med lidt mere sukker og lad kompotten køle af.

4. Rist mandlerne på en tør pande og stil dem til side. Rens og vask champignonerne og skær dem i kvarte. Krydr med salt og peber og steg dem i lidt olivenolie på en pande. Stil dem til side.

5. Skræl mangoen og skær kødet i tern. Bland nu de stegte champignoner, mango, smuldret salatost og bulgur sammen i en skål. Top med ristede og hakkede mandler samt evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Server de stegte kyllingelår sammen med bulgursalaten og lidt rabarberkompot. Velbekomme :o)

Tip

Der er i opskriften beregnet ekstra kyllingelår, så resterne f.eks. kan bruges i lækre toast dagen efter. Vil du ikke lave mad til to dage, skal du beregne ca. 2 kyllingelår pr. voksen og 1 pr. barn. Bruger du friske rabarber, kan du evt. tilføje 1-2 spsk. vand, når du koger kompotten. Bruger du frosne rabarber, skal du ikke tilsætte vand. Der er i øvrigt nok kompot til både fuldkornstoast, medister og topping på en omgang morgenskyr :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre