Mega nemme fastelavnsboller med ferskenkompot og flødeskum

Ingredienser

( 4 stk. )

  • Dej
  • 275 grambutterdej i rulle
  • 1 stkæg
  • 4 stkferskner i sirup
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 0.25 spskvaniljesukker
  •  bagepapir
  • Pynt
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 2 spsksirup
  • 0.25 spskvaniljesukker
  •  valgfri krymmel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Mega nemme fastelavnsboller med ferskenkompot og flødeskum

Madplaner med ugens tilbud fra REMA 1000
Spar op til 14.400,- / år
på madbudgettet
for en gennemsnitsfamilie på fire*
I samarbejde med

Super lækre fastelavnsboller lavet med butterdej og fyldt med ferskenkompot. Vi har toppet fastelavnsbollerne med flødeskum og krymmel. Du kan også bruge spiseligt glimmerstøv, hvis du har det på lager. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Dej
  • 275 grambutterdej i rulle
  • 1 stkæg
  • 4 stkferskner i sirup
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 0.25 spskvaniljesukker
  •  bagepapir
  • Pynt
  • 2.5 dlpiskefløde
  • 2 spsksirup
  • 0.25 spskvaniljesukker
  •  valgfri krymmel

Fremgangsmåde

Dej

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skær hver butterdejsplade ud i 12 lige store firkanter. Udstik fire af firkanterne med en rund udstikker på ca. 6-7 i diameter. Du kan også bruge et glas med samme diameter. Gem de runde stykker, du har udstukket.

3. Pisk et æg sammen. Hæld lidt sirup fra ferskenerne op i en skål. Pensl fire butterdejsstykker med æg og lidt sirup og læg et nyt butterdejsstykke ovenpå. Pensl igen med æg og sirup og afslut med de sidste fire stykker med hul og pensl igen med æg og sirup.

4. Læg butterdejstårnene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 15 minutter til de er let gyldne. Bag også de små runde stykker og lad dem herefter køle af.

Ferskenkompot

5. Skær fersknerne i små tern. Bland dem med skyllet og fintrevet citronskal, lidt citronsaft og vaniljesukker.

Flødeskum

6. Pisk fløden sammen med sirup og vaniljesukker til det bliver luftigt og cremet. Hæld skummet i en frysepose eller en tylpose med stjernetyl og læg posen i køleskabet indtil den skal bruges.

7. Fordel ferskenfyld i hvert "hul" i butterdejstårnene og top med flødeskum. Drys med lidt krymmel eller glimmerstøv, hvis du har det på lager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at pensle butterdejen, piske flødeskum og pynte fastelavnsbollerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre

* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.

Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.