Melonsalat med mynte, oliven og ristede sesamfrø

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 20 gramsesamfrø
  • 0.5 stkvandmelon
  • 1 pottefrisk mynte
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 1 tskdijonsennep
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 3 spskolivenolie
  • 0.5 tsksalt
  • 100 gramkalamataoliven uden sten
  •  peber
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En saftig melonsalat er perfekt til sommerlige hovedretter. Vi har blandet salaten med mynte, ristede sesamfrø, oliven og rødløg. Hvis du ikke har sesamfrø, kan du sagtens erstatte dem med ristede mandler eller andre nødder eller kerner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Start med at riste sesamfrøene på en tør pande til de popper og bliver brune - de kan godt poppe lidt meget, så hold evt. et låg over eller brug lidt alufolie og ryst dem undervejs. Lad sesamfrøene køle af på en tallerken.

2. Skær melonkødet i tern og hak skyllet mynte fint. Skræl rødløget og skær det i tynde strimler.

3. Riv citronen på den fine side af rivejernet og pres herefter saften ud i en skål. Bland med sennep, honning, olie, salt og peber. Pisk godt sammen og vend med salaten. Tilsæt evt. lidt mere citronsaft efter smag.

4. Anret salaten på et fad og pynt med oliven på toppen. Vebekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære melonen i tern, blande dressingen og pynte med oliven.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre