Mexicansk tacofad med kylling - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tacofad
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 500 gramkyllingefilet
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 spsktørret oregano
  • 100 gramrevet ost
  • 150 gramtortillachips med fuldkorn
  • 250 gramris
  •  tacosauce- kan udelades
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergørnt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mexicansk tacofad med kylling - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Vores mexicanske fad med kylling, grønt og tacos på toppen smager fantastisk, når der skal hygges lidt ekstra på helt særlige dage. Vil du skære ned på fedtet, kan du lynhurtigt lave chipsene selv. Bare klik på kokkehuen i ingredienslisten. Retten er beregnet til to dage, og bliver til fyld i lækre tortillas på dag to. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tacofad
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 500 gramkyllingefilet
  • 2 dåserhakkede tomater
  • 1 dåsekidneybønner
  • 1 spsktørret oregano
  • 100 gramrevet ost
  • 150 gramtortillachips med fuldkorn
  • 250 gramris
  •  tacosauce- kan udelades
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  • Gnavergørnt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løget fint. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette skiver. Rens og skyl champignonerne og skær dem i skiver. Skyl peberfrugten, fjern kernerne og skær peberfrugten i tern.

3. Steg løg og gulerødder i lidt olivenolie på en pande. Skær imens kyllingefileterne i helt tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende. Tilsæt kyllingen, krydr med salt og peber og steg videre, til strimlerne har taget lidt farve.

4. Tilsæt champignoner, peberfrugt, hakkede tomater, kidneybønner og oregano og lad retten simre i 10-15 minutter. Smag til med salt og peber. Riv imens osten, hvis den ikke er revet i forvejen.

5. Smør et ildfast fad med olivenolie og fordel kyllingeblandingen i fadet. Slut af med tacochips og revet ost på toppen.

6. Bag retten i ovnen i ca. 30 minutter eller til chipsene er sprøde og osten er gylden og kog imens risene efter anvisningen på pakken. Server med ris, tacosauce, skrællede gulerødder og vasket agurk eller andre grøntsager skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Er du mere til oksekød, kan du sagtens udskifte kyllingen med hakket oksekød. Det smager også super godt. Husk at i øvrigt at gemme resterne til fyld i lune tortillas dagen derpå.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre