Millionbøf a la ol' school med mos

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Kartoffel- gulerodsmos
  • 500 gramkartofler
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 50 gramsmør
  • 1 dlmælk
  • Millionbøf
  • 1 stkløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 500 gramhakket oksekød
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 5 dlvand
  • 1 terningoksebouillon
  •  maizena
  •  sovsekulør
  •  syltede rødbeder
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Millionbøf er virkelig ol' school - men smager fantastisk! Og har du aldrig smagt millionbøf, så er det vel det tætteste, man kommer på en dansk husmorudgave af den italienske bolognese. Her serverer vi millionbøffen med lækker kartoffel- og sellerimos. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og selleri til mosen og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

2. Hak imens løget fint. Skræl gulerødderne til millionbøffen og skær dem i mundrette bidder. Svits løget et par minutter i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande.

3. Tilsæt kødet, krydr med salt, peber og oregano og svits videre i et par minutter, til kødet har taget farve. Tilsæt vand, bouillonterning og gulerødder og lad det hele simre under låg i ca. 10-15 minutter.

4. Hæld vandet fra kartofler og selleri, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

5. Jævn millionbøffen med lidt Maizena rørt ud i vand i en kop og smag til med salt og peber og evt. lidt mere bouillon, hvis du synes, det mangler. Tilsæt lidt kulør, til farven er som den klassiske brune sauce, som mormor laver den. Server millionbøffen med den bløde mos, et par syltede rødbeder og lidt grønt på toppen, hvis du har det på lager.

6. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre