Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
60+ min
60 min
Pavlova er en fantastisk dessert med sprød marengs, en blød creme, som toppes med årstidens søde og syrlige bær. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Marengs
- 120 grampasteuriserede æggehvider
- 225 gramsukker
- 0.5 stkcitron
- tylpose
- bagepapir
- Creme og bær
- 500 gramårstidens bær
- 2.5 dlpiskefløde
- 1 spskvaniljesukker
Fremgangsmåde
Marengs
1
Tænd ovnen på 130 grader varmluft. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Når de er blevet hvide og stive, tilsætter du sukker lidt ad gangen.2
Tilsæt herefter saften fra en citron. Pisk videre i 6-8 minutter. Fyld marengs i en tylpose med tyl i.3
Tryk marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, i en cirkel på ca. 7-10 i diameter. Lad kanten være højere, så der er en lille fordybning i midten. Bag marengsen i en time.Creme og topping
4
Skyl bærrene og skær dem ud efter efter ønske - f.eks. jordbær i kvarte. Begynd på cremen lige inden servering.5
Pisk fløde sammen med vaniljesukker til du har en luftig skum.6
Når marengsen er kold, løsner du den fra bagepapiret med en paletkniv og placerer den på et fad. Hæld cremen i fordybningen og top med de forskellige bær.7
Pavlovaen smager bedst, hvis den serveres med det samme, så cremen ikke gør marengsen blød. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære frugterne.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.