Minutbøf med majs og asparges

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1/2 pottepersille
  • 50 gramsmør
  • 4 stkmajskolber
  • 200 gramgrønne asparges
  • 75 grambacon i skiver
  • 4 stkbøffer
  •  groft flute
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Det behøver hverken at være besværligt eller dyrt at grille. Denne opskrift er hurtig at lave og smager godt på både en tirsdag og en lørdag! Og er vejret ikke til grill, kan du sagtens lave opskriften i køkkenet! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Fyr op under grillen!

2. Skyl og hak persillen og rør den sammen med smørret i en skål. Hvis smørret er hårdt, kan du skære det i tern og give det 5-10 sekunder i mikroovnen - mens pas på, det ikke smelter. Stil det i køleskabet, mens du laver resten.

3. Fjern blade og de der mega irriterende hår fra majskolberne. Skyl kolberne og læg dem på grillen. De skal have 15-20 minutter, til de er smukt gyldne. Husk at vende dem undervejs. Hvis ikke du griller dem, deler du dem blot i to og koger dem i letsaltet vand i 8-10 minutter.

4. Skyl aspargesene og knæk den nederste trevlede del af. Det smarte ved asparges er, at de helt selv knækker lige der, hvor de skal! Vikl et halvt stykke bacon om hver. Stil til side på en tallerken. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

5. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på grillen, til de er, ligesom du allerbedst kan lide dem. Lad bøfferne trække utildækket på en tallerken, mens du til sidst griller de baconsvøbte asparges. Hvis ikke du griller, steger du blot bøffer og asparges på en pande i køkkenet.

6. Server bøfferne med lunt flute, de grillede asparges og majskolber, og lidt lækkert persillesmør på toppen. Velbekomme!

Tip

Til denne opskrift behøver du altså ikke købe de største, tykkeste og dyreste bøffer. Lidl har f.eks. "Frokostbøffer" og "Middagsbøffer" som en del af deres faste sortiment. De er billige og smager super godt! Og du kan sagtens finde de lidt tyndere okse- og kalvebøffer i andre butikskæder også.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre