Mørbrad i fad med champignon og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 200 gramgulerødder*
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 5 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  • 1 spsksoya
  • 1/2 stkcitron
  •  maizena
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En klassisk mørbradret for hele familien. Med masser af champignoner, gulerødder og peberfrugt. Serveret med dampende varme ris. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken. Hak løgene. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Vask og rens champignonerne og skær dem i kvarte. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i strimler.

2. Puds sener og fedt af mørbraden med din bedste og skarpeste kniv - pas på fingrene! Skær mørbraden i bøffer og tryk dem lidt flade med hånden. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende!

3. Krydr med salt og peber og brun dem af ved høj varme på en pande i lidt olivenolie. Bøfferne skal kun ha' fået stegeskorpe - ikke være gennemstegte. Læg bøfferne i et ovnfast fad.

4. Steg løg og champignoner på panden i et par minutter. Tilsæt gulerødder, peberfrugt og oregano og steg videre, til champignonerne har fået lidt farve, og det hele er faldet sammen. Krydr med salt og peber og hæld grøntsagerne over bøfferne.

5. Hæld nu mælk og bouillonterning på panden og varm op under omrøring. Når det begynder at koge, og bouillonterningen er opløst, tilsætter du soya og jævner med lidt maizena rørt ud i vand i en kop. Smag til med lidt citronsaft og tilsæt evt. lidt kulør, hvis du vil have en mørkere sauce. Hæld saucen over bøffer og grøntsager og sæt fadet i ovnen i 15-20 minutter, til bøfferne er gennemstegte.

6. Server med dampende varme ris og evt. lidt persille på toppen, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Skal der være ekstra fest, kan du erstatte lidt af mælken med madlavningsfløde og stege lidt bacon på panden, lige inden du tilsætter mælk eller fløde for at lave saucen.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre