Mørbrad i fad med mild tomatsauce

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 1 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 3 dlmælk eller madlavningsfløde
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 1 terninghønsebouillon
  • 100 gramfrosne ærter
  •  smør
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lækre mørbradbøffer i fad med grøntsager og en mild tomatsauce. Selvfølgelig serveret med dampende varme ris. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. Lækker aftensmad som hele familien kan lide. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løget. Skyl og rens peberfrugt og champignon, skræl gulerødderne og skær det hele i mundrette bidder efter smag.

3. Fjern de værste sener og fedt fra mørbraden med den allerbedste yndlingskniv - pas på fingrene! Skær mørbraden i bøffer med lige den tykkelse, du bedst kan lide. Tryk dem lidt flade med hånden og krydr med salt og peber. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Brun bøfferne af ved høj varme i lidt smør på en stor pande. De skal ikke være gennemstegte, men blot tage farve på begge sider. Læg bøfferne i et ovnfast fad - undlad at gøre panden ren.

5. Hæld evt. lidt mere fedtstof på panden og lynsteg grøntsagerne - undtagen ærterne) - et par minutter under omrøring. Krydr med salt og peber og tilsæt hakkede tomater, mælk eller madlavningsfløde, smuldret bouillonterning og ærter. Bring hele molevitten i kog, smag til og hæld det over mørbradbøfferne.

6. Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter, til bøfferne er gennemstegte. Server med ris og lidt grønt på toppen.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre