Mørbrad i fad - eller a la creme

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 2 stkløg
  • 500 gramchampignon
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 dlmælk
  • 1 terningoksebouillon
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  akaciehonning*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker mørbradret, som du enten kan stege færdig i ovnen, som vi har gjort - eller lave til mørbrad a la creme ved at lade den snurre videre på panden. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær løgene i skiver. Rens og skyl champignonerne og skær dem i halve. Skræl gulerødderne, skyl agurkerne og skær begge dele i stave til gnavergrønt.

3. Steg løgene i en sjat olivenolie, til de begynder at blive bløde og tage farve. Tilsæt champignonerne og steg med, til de også har taget lidt farve. Husk at krydre med salt og peber. Tag blandingen af og læg den til side på en tallerken. Undlad at gøre panden ren.

4. Imens løgene syder, begynder du på kødet. Puds de største sener af mørbraden med den største og bedste yndlingskniv - men pas på fingrene! Skær mørbraden i bøffer af passende størrelse, som du bedst kan lide dem. Tryk dem lidt flade med hånden og krydr med salt og peber.

5. Brun dem herefter i lidt mere olivenolie på panden, du brugte til løg og champignoner. De skal ikke gennemsteges men blot tage farve. Tag bøfferne af og læg dem i et ovnfast fad - undlad at gøre panden ren.

6. Hæld nu madlavningsfløde, mælk og smuldret bouillonterning på panden og varm op under omrøring. Smag til med lidt honning, hvis du synes. Hæld nu løg, champignon og sauce over bøfferne og lad dem stege færdige i ovnen i ca. 15 minutter.

7. Servér bøfferne med ris og gnavergrønt og evt. lidt grønt på toppen. Undlad dog grønt drys til børn under 3 år. Velbekomme!

Tip

Vil du have en tykkere sauce a la creme, så undlad mælken, tilsæt evt. lidt mere fløde og lad saucen tykne lidt mere på panden. Læg herefter bøffer, løg og champignoner tilbage i panden og lad det hele simre, til bøfferne er gennestegte.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre