Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Mørbradbøffer med fritter, brun sovs og en lækker salat med spidskål, agurk, jordbær og ristede pinjekerner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 200 gramjordbær
- 0.5 stkagurk
- 0.5 stkspidskål
- 600 gramkartoffeldippers
- 25 grampinjekerner
- 1 stksvinemørbrad
- 2,5 dlcremefine 15%
- 0.5 spskmajsstivelse
- 0.5 stksvinebouillon
- olivenolie
- salt
- peber
- sovsekulør
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl jordbærene og agurken og skær dem ud efter eget ønske. Snit spidskålet fint - brug evt. et mandolinjern men pas på fingrene! Vend jordbær, agurk og spidskål sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber i en skål.3
Bag kartoffeldippersene i ovnen efter anvisningen på posen. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysebrune. Ryst panden undervejs, lad dem køle af og fordel dem på salaten.4
Skær de største og mest genstridige sener af mørbraden og skær den ud i små bøffer. Krydr med salt og peber. Varm en pande op med olivenolie og steg bøfferne til de har en gylden overflade på begge sider.5
Imens mørbradbøfferne steger: Hæld cremefine op i en kasserolle. Tilsæt majsstivelse blandet med lidt vand og lad det koge op under omrøring. Tilsæt bouillon og kulør og smag til med salt og peber.6
Server mørbradbøfferne med kartoffeldippers, jordbærsalat og brun sovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle jordbærene.