Mørbradbøffer i timiansauce med knuste kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder*
  • 1 stksvinemørbrad
  • 3 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 terninghønsebouillon
  • 300 gramfrosne bønner
  • 40 gramsmør
  • 1 pottepurløg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  maizena
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker fredags- eller weekend-opskrift: Stegte mørbradbøffer i timiansauce - serveret med knuste kartofler og bønner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær kartoflerne i halve eller kvarte efter smag. Kog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand til de er møre, når du prikker i dem med en gaffel. Det tager 15-20 minutter.

2. Skær løgene i både, skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Stil grøntsagerne til side.

3. Puds de mest genstridige sener og lidt af fedtet af mørbraden med din største og skarpeste kniv. Pas på fingrene!

4. Skær mørbraden ud til passende bøffer, krydr dem med salt og peber og brun dem hurtigt af i lidt olivenolie i en dyb pande.

5. Læg bøfferne til side på en tallerken. De skal blot lige ha' taget farve på begge sider - ikke steges færdige. Undlad at gøre panden ren og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

6. Tilsæt nu løg og gulerødder og steg i et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, madlavningsfløde, timian og smuldret bouillonterninger. Smag til med salt og peber. Hvis du vil have en lidt tykkere sovs, kan du jævne den med en smule Maizena rørt ud i lidt vand.

7. Fordel mørbradbøfferne i saucen og lad dem stege videre under låg i ca. 10-15 minutter.

8. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand i 5 minutter.

9. Hæld vandet fra kartoflerne og knus dem groft i gryden med et piskeris. Rør dem sammen med smør, hakket purløg og smag til med salt og peber.

10. Server det lækre mørbradfad med knuste kartofler og kogte bønner. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle gulerødderne og skære dem i skiver. De kan også smage saucen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre