Mørbradbøffer med kartofler, bagt grønkålssalat og sovs

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramkartofler
  • 150 gramsnittet grønkål
  • 0.5 stkspidskål
  • 1 stkæble
  • 50 grammandler*
  • 1  spskeddike
  • 1 gramsvinemørbradGerne mindre, men det var den mindste jeg kunne få
  • 1 stkløg
  • 2.5 dlcremefine 15%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker udgave af klassiske mørbradbøffer med et twist af jul. Mørbrad serveret med kartofler, brun sovs og en lækker kålsalat med bagt grønkål, spidskål, æble og mandler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

2. Vend grønkålen i lidt olivenolie, salt og peber. Fordel grønkålen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 10 min. Skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.

3. Imens grønkålen bager: Snit spidskålen fint, skyl æblet og skær det i små tern og hak mandlerne groft. Vend det hele sammen med den bagte grønkål, eddike og olivenolie. Smag til med salt og peber.

4. Skær de største og mest genstridige sener af mørbraden og skær mørbraden til små bøffer (ca. 1,5 cm tykkelse). Krydr bøfferne med salt og peber. Varm en pande op med olivenolie og steg bøfferne på hver side ganske kort.

5. Imens du steger mørbradbøfferne: Pil skrællen af løget, halver det og skær det i tynde skiver. Tag bøfferne af panden, læg dem i et ildfastfad og stil dem i den forvarmede ovn i ca. 10 min. Gem panden med fedtstof.

6. Tilsæt løgene panden med stegesky og svits løgene. Tilsæt cremefine, salt og peber og en smule sovsekulør.

7. Server mørbradbøfferne med kogte kartofler, bagt grønkålssalat og brun sovs. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende grønkålen i olivenolie, salt og peber og fordele grønkålen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre