Mørbradgryde med æbler og karry

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkorns- el. alm. ris
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkæble
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 tskkarry
  • 3 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 100 gramfrosne ærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbradgryde med æbler og karry

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Svinemørbrad er super mørt kød, der er lidt nemmere tygge for familiens mindste tandsæt. Her har vi brugt mørbraden i en nem gryderet med karry, æbler og masser af grøntsager. Du skal blot bruge 25 minutter i køkkenet - resten af tiden passer retten sig selv i ovnen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  •  fuldkorns- el. alm. ris
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkæble
  • 1 stksvinemørbrad
  • 2 tskkarry
  • 3 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terninghønsebouillon
  • 100 gramfrosne ærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær løgene i ringe, skræl gulerødderne og skær dem i skiver på skrå. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Stil grøntsagerne til side.

3. Puds de mest genstridige sener og lidt af fedtet af mørbraden med din største og skarpeste kniv. Pas på fingrene!

4. Skær mørbraden ud til passende bøffer, krydr dem med salt og peber og brun dem hurtigt af i lidt olivenolie i en dyb pande, der kan tåle at komme i ovnen. Hvis ikke du har sådan en pande, så bare rolig - vi klarer den med et ovnfast fad senere!

5. Læg bøfferne til side på en tallerken. De skal blot lige ha' taget farve på begge sider - ikke steges færdige. Undlad at gøre panden ren og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

6. Tilsæt nu løg, karry og æbler og steg i et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, madlavningsfløde, smuldret bouillonterninger, ærter og gulerødder og varm op under omrøring. Smag til med salt og peber.

7. Hvis du vil have en lidt tykkere sovs, kan du jævne den med en smule majsstivelse rørt ud i lidt vand.

8. Fordel mørbradbøfferne i saucen og stil panden i ovnen i ca. 20 minutter, til bøfferne er gennemstegte. Har du ikke en pande, der kan tåle at komme i ovnen, kan du bare fordele sauce, grøntsager og mørbradbøffer i et ovnfast fad. Pas på - panden er mega varm, når den skal ud igen!

9. Servér med dampende varme ris og evt. lidt grønt på toppen. Undlad grønt drys til børn under 3 år. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre