Mørbradgryde med karry, æbler og ristede mandler - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 3 stkæbler
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 spskkarry
  • 0.5 stkspidskål
  • 6 dlvand
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkbroccoli
  • 50 grammandler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mørbradgryde med karry, æbler og ristede mandler - til to dage

I samarbejde med

3.6, Meget populær

En mega lækker mørbradgryde, der er krydret med karry, tilsat æbler og kål og toppet med ristede mandler. Du kan både bruge marineret og alm. svinemørbrad. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 2 stkløg
  • 3 stkæbler
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 spskkarry
  • 0.5 stkspidskål
  • 6 dlvand
  • 4 dlkokosmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stkbroccoli
  • 50 grammandler
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Tag halvdelen af de færdigkogte ris fra til i morgen - husk at køle dem hurtigt ned i køleskabet.

2. Skær løgene i tern. Skyl æblerne og skær dem i tynde både. Snit spidskålen fint. Stil det hele til side.

3. Puds de mest genstridige sener og lidt af fedtet af mørbraden og skær den i mundrette stykker. Krydr med salt og peber og brun hurtigt kødet af i lidt olivenolie i en stor gryde.

4. Læg kødet til side på en tallerken. Kødstykkerne skal blot lige ha' taget farve på begge sider - ikke steges færdige. Undlad at gøre gryden ren og husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

5. Tilsæt nu løg, karry og kål og steg i et par minutter under omrøring. Tilsæt vand, kokosmælk, smuldret bouillonterninger, æbler og mørbradstykker og varm op under omrøring.

6. Lad det hele simre i 10 min til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber - og måske lidt mere karry. Hvis du vil have en lidt tykkere sovs, kan du jævne den med en smule majsstivelse rørt ud i lidt vand.

7. Vask broccolien og del den i mindre buketter. Giv dem et hurtigt opkog i saltet vand - 1-2 minutter. Gem halvdelen af broccolien til salaten i morgen. Rist mandlerne på en tør pande og hak dem groft.

8. Server mørbradgryden med ris, hakkede og saltede mandler på toppen og de lynkogte broccoli som tilbehør. Husk at gemme halvdelen af ris, mørbradgryde og broccoli til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at dele broccolien i mindre buketter. De kan også skære æblerne i både.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre