Mørbradgryde med kartoffel- og gulerodsmos - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 grambagekartofler
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 1 stksvinemørbrad
  • 100 grambacon i tern
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 70 gramtomatpuré
  • 3 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 285 gramløse majs
  • 50 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En ægte favorit: Lækker mørbradgryde med bacon, majs og oregano. Vi serverer mørbradgryden med en cremet kartoffel- og gulerodsmos. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 20 minutter.

2. Hak løgene fint. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.

3. Brun baconen af i en stor gryde. Brun løgene sammen med baconen i et par minutter. Tilsæt kødet og lad det stege med, til det er brunet godt af og har fået lidt stegeskorpe på alle sider. Tilsæt paprika, oregano og champignoner og rør godt rundt.

4. Tilsæt tomatpuré, vand, madlavningsfløde og drænede majs og bring retten i kog. Lad den simre i 5-10 min. - eller længere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.

5. Hæld vandet fra kartofler og gulerødder - gem lidt af kogevandet til mosen. Tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken og evt. kogevand efter smag til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

6. Server mørbradgryden med den lækre mos - og husk at gemme halvdelen af begge dele til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære champignoner i kvarte. De kan også smage saucen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre