Müsliboller med banan og mørk chokolade

Ingredienser

( Ca. 30 styk )

  • 25 gramgær
  • 4 spskakaciehonning
  • 0.5 dlolivenolie
  • 5 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 2 stkbananer
  • 100 grammørk chokolade
  • 600 grammüsli
  • 1 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Müsliboller med banan og mørk chokolade

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Hos Mambeno arbejder vi for at mindske madspild, og derfor har vi lavet en lækker opskrift på müsliboller med bananer og mørk chokolade, hvor du kan få brugt de overmodne bananer i skålen. Og de er virkelig gode - vi siger det bare. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 25 gramgær
  • 4 spskakaciehonning
  • 0.5 dlolivenolie
  • 5 dlkoldt vand
  • 2 dlkogende vand
  • 2 stkbananer
  • 100 grammørk chokolade
  • 600 grammüsli
  • 1 tsksalt
  • 500 gramhvedemel
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Rør gær, honning og olie ud i en blanding af koldt og kogende vand, så det er lillefingerlunt. Lad være med at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent.

2. Mos bananerne med en gaffel og hak chokoladen fint. Rør begge dele i gærblandingen sammen med müsli og salt og rør godt.

3. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og rør alt, hvad du kan. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan, i ca. 5 minutter.

4. Brug to skeer til at "klatte" boller på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter under et viskestykke, mens ovnen varmer op til 200 grader varmluft.

5. Bag bollerne i ca. 25 minutter, eller til de er blevet svagt lysebrune og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn mose bananerne, ligesom de kan også sagtens hakke chokoladen. Men nok ikke uden at smage undervejs..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre