Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
40 min
Hvis du begynder på aftensmaden i god tid, kan du smække benene op resten af tiden, imens stegen passer sig selv. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller biksemad i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramnakkefilet
- 1 spskallroundkrydderi
- 5 dlvand
- 1600 gramkartofler
- 600 gramgulerødder
- 0.5 spsktørret timian
- 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
- smør
- salt
- peber
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 fra varmluft.2
Krydr nakkefileten med allroundkrydderi. Hvis nakkefileten allerede er krydret, så undlad ydeligere krydring. Læg fileten i et ovnfast fad sammen med vandet. Steg den i ovnen i ca. en time alt efter størrelse til kernetemperaturen er 80 grader.3
Skræl kartoflerne. Halver de store kartofler og kog dem møre i saltet vand. Kog dem så det passer med tiden, hvor stegen er færdig. Husk at gemme halvdelen til biksemad i morgen.4
Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Steg dem i smør i ca. 10 minutter. Krydr med timian, salt og peber.5
Når stegen er færdigstegt skal den hvile utildækket på et skærebræt. Imens kan du lave sovsen.6
Hæld skysovsen fra fadet over i en gryde. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen.7
Server den saftige nakkefilet med kartofler, sauce og stegte gulerødder. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skrælle gulerødder og skære dem i stave.