Nakkefilet med kartofler, stegte gulerødder og sauce - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramnakkefilet
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 5 dlvand
  • 1600 gramkartofler
  • 600 gramgulerødder
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nakkefilet med kartofler, stegte gulerødder og sauce - til to dage

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Hvis du begynder på aftensmaden i god tid, kan du smække benene op resten af tiden, imens stegen passer sig selv. Opskriften er beregnet til to dage, så gem halvdelen til varmemad eller biksemad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramnakkefilet
  • 1 spskallroundkrydderi
  • 5 dlvand
  • 1600 gramkartofler
  • 600 gramgulerødder
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 15%
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 210 fra varmluft.

2. Krydr nakkefileten med allroundkrydderi. Hvis nakkefileten allerede er krydret, så undlad ydeligere krydring. Læg fileten i et ovnfast fad sammen med vandet. Steg den i ovnen i ca. en time alt efter størrelse til kernetemperaturen er 80 grader.

3. Skræl kartoflerne. Halver de store kartofler og kog dem møre i saltet vand. Kog dem så det passer med tiden, hvor stegen er færdig. Husk at gemme halvdelen til biksemad i morgen.

4. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Steg dem i smør i ca. 10 minutter. Krydr med timian, salt og peber.

5. Når stegen er færdigstegt skal den hvile utildækket på et skærebræt. Imens kan du lave sovsen.

6. Hæld skysovsen fra fadet over i en gryde. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen.

7. Server den saftige nakkefilet med kartofler, sauce og stegte gulerødder. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skrælle gulerødder og skære dem i stave.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre