Nakkekoteletter i fad med sød kartoffelmos - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsøde kartofler
  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 400 gramfrosne ærter
  • 8 stknakkekoteletter
  • 80 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 0.5 stkagurk
  • 200 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nakkekoteletter i fad med sød kartoffelmos - til to dage

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Nakkekoteletter i fad bliver man aldrig træt af. Eller... Hvis du spiser dem hver dag i 7 år, gør du måske. Men hvis du bare spiser dem på en ganske almindelig onsdag, er de fantastiske. I øvrigt også om torsdagen! Her har vi serveret dem med sød kartoffelmos. Retten er til to dage, så husk at gemme resterne til hurtig aftensmad i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramsøde kartofler
  • 1000 gramkartofler
  • 2 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskpaprika
  • 1 spsktørret oregano
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 400 gramfrosne ærter
  • 8 stknakkekoteletter
  • 80 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 0.5 stkagurk
  • 200 gramgulerødder
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl søde- og almindelige kartofler og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager ca. 15-20 minutter.

2. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

3. Hak løg og hvidløg fint. Steg det i en gryde med olivenolie og tilsæt paprika, tørret oregano, hakkede tomater, madlavningsfløde og frosne ærter og rør godt. Smag til med salt og peber.

4. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem hurtigt af på begge sider i olivenolie på en pande. Læg koteletterne i et ovnfast fad og overhæld dem med saucen.

5. Steg koteletterne færdige i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de er gennemstegte.

6. Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt smørret og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken, til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

7. Skyl agurken, skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt. Server nakkekoteletterne med tomatsaucen, cremet kartoffelmos og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Husk at gemme resterne til i morgen - så er der ekstra nem aftensmad. Har du en rest pølse eller skinke, så skær det i små tern og steg det sammen med løgene. Det giver lidt ekstra smag til retten.


Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære kartoflerne i stykker. Lad også ungerne skrælle gulerødder, skylle agurker og skære grønt i stave.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre