Nakkekoteletter med bagekartofler og spidskålsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 4 stkbagekartofler
  • 0.5 pottepurløg
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 25 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 4 stknakkekoteletter
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stktomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 gramsukkerærter
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nakkekoteletter med bagekartofler og spidskålsalat

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Nakkekoteletter er noget af det lækreste på en grill - så er de oveni købet billige og hurtige at tilberede. Du skal vente lidt længere på kartoflerne, men tiden kan du bruge på vores lækre spidskålssalat med sukkerærter, peberfrugt, tomater og ristede græskarkerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 stkbagekartofler
  • 0.5 pottepurløg
  • 2 dlcreme fraiche eller skyr
  • 25 gramgræskar- eller solsikkekerner
  • 4 stknakkekoteletter
  • 0.5 stkspidskål
  • 2 stktomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 100 gramsukkerærter
  •  dressing efter eget valg
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 220 grader varmluft. Skrub og vask kartoflerne og tør dem i et viskestykke. Smør dem ind i lidt olivenolie og skær et kryds i toppen af hver kartoffel. Bag kartoflerne i ca 45-50 minutter, til de er gyldne, sprøde og møre.

2. Hak purløget fint og bland det med cremefraiche eller skyr. Smag til med salt og peber.

3. Rist græskarkernerne på en tør pande til de "popper" og er blevet smukt gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.

4. Krydr koteletterne med salt og peber og steg dem på grillen på begge sider - eller steg dem i lidt olivenolie på en pande i køkkenet.

5. Skyl spidskålet, fjern stokken og de yderste blade, skær resten i fine strimler og kom det i din yndlings salatskål. Skyl tomaterne, peberfrugten og sukkerærterne og skær det hele i mundrette stykker. Bland sammen med spidskål og de ristede græskarkerner.

6. Servér koteletterne med de lækre sprøde og bløde bagekartofler med lidt cremefraichedressing i midten og salaten som tilbehør.

7. Velbekomme!

Tip

Se på posen med sukkerærter, om de skal blancheres. I så fald giver du dem blot 30-60 sekunder i spilkogende vand og overhælder dem med iskoldt vand efterfølgende. Vil du give salaten lidt ekstra smag, så krydr den med lidt salt og peber og vend med lidt olivenolie, citronsaft og honning, hvis du har det på lager.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre