Nem bolognese med smuglergrønt - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 spskpaprika
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 10 stkcherrytomater
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nem bolognese med smuglergrønt - til to dage

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Bolognese er en klassiker i de fleste børnefamilier, og så er det super nemt at skjule en masse grøntsager i kødsaucen (schhhyy..)! Her har vi lavet en version med både revet squash og spidskål, der smager mega godt. Gem ca. halvdelen af kødsaucen til i morgen, hvor resterne trylles om til en lækker tærte. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 0.5 stkspidskål
  • 0.5 spskpaprika
  • 700 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 spsktørret oregano
  • 300 gramfuldkornspasta
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 10 stkcherrytomater
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Skræl løg og hvidløg. Skyl squash og spidskål og fjern stokken fra spidskålet. Giv det hele en ordentlig tur i en foodprocessor eller minihakker, til det er helt finthakket. Har du ikke et apparat, du kan sætte strøm til, kan du også sagtens snitte det hele fint med en skarp kniv. Men pas på fingrene!

2. Svits grøntsagerne i lidt olie i en gryde sammen med paprika. Tilsæt det hakkede oksekød og lad det blive brunet godt af under omrøring.

3. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oregano og rør det hele sammen. Lad bolognesen simre så længe du har tid. Den bliver kun bedre af at stå og hygge sig. Tilsæt evt. lidt vand undervejs.

4. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Husk, at tørret spaghetti skal ha' længere tid end frisk pasta.

5. Skyl peberfrugten, fjern kernerne i midten og skær peberfrugten i stave. Skyl cherrytomaterne.

6. Smag bolognesen til med salt og peber. Vil du ha' ekstra smag, kan du tilsætte en smuldret bouillonterning og lidt ekstra vand. Server i en dyb tallerken med lidt grønt på toppen, hvis du har det i køkkenet. Server med peberfrugter og cherrytomater som gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle squash og spidskål. De kan også røre i bolognesen og smage til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre