Nem mørbrad med rodfrugter i fad

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramgulerødder*
  • 300 gramsøde kartofler
  • 500 gramkartofler
  • 1 spskakaciehonning*
  • 4 spskbalsamicoeddike
  • 1/2 spsktørret oregano
  • 3 dlvand
  • 1 stksvinemørbrad
  • 1 terninghønsebouillon
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  maizena
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker opskrift med mørbrad og rodfrugter, der for det meste passer sig selv i ovnen. Alt, du skal gøre, er at ordne grøntsagerne, brune mørbraden og jævne saucen til slut. Så er der serveret. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft

2. Begynd med at ordne grøntsagerne. Skæl gulerødder, søde kartofler og kartofler. Skær grøntsagerne i tern og læg dem i et ovnfast fad. Vend grøntsagerne med honning, balsamicoeddike, oregano og en god slat olivenolie. Krydr med salt og peber og tilsæt vandet.

3. Puds mørbraden ved at skære de værste sener og fedtlag af med din allerbedste og fineste kniv. Men husk at passe på dine fine fingre ved samme lejlighed ;o)

4. Krydr mørbraden med salt og peber og brun den hurtigt af i lidt olivenolie på en brandvarm pande. Læg mørbraden ovenpå rodfrugterne og stil hele herligheden i ovnen i ca. 35 minutter, til mørbraden er gennemstegt eller svagt rosa - alt efter temperament.

5. Tag mørbraden ud og dæk den til på et spækbræt. Skru ovnen op til 250 grader og hæld væden fra fadet ned i en kasserolle igennem en si. Stil fadet med grøntsagerne tilbage i ovnen og lad dem få lidt farve, mens kødet trækker, og du laver saucen.

6. Bring saucen i kog og tilsæt smuldret bouillon. Jævn saucen med Maizena eller mel rystet sammen med lidt vand. Bring saucen i kog igen og smag til endnu engang. Tilsæt evt. lidt mere bouillon, salt, peber eller honning efter smag.

7. Skær mørbraden ud og tag fadet ud af ovnen. Server mørbraden med de bagte rodfrugter og den lækre sauce.

8. Velbekomme :o)

Tip

Har du knoldselleri, pastinak, persillerod eller andre rodfrugter tilovers, kan du sagtens bruge dem også. Skær i så fald evt. lidt ned på nogle af de andre rodfrugter.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre