Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Mørbradgryde er en super nem og velsmagende ret, som de fleste børn kan lide. Her har vi lavet en udgave med peberfrugt og chorizopølse. Vi har gjort opskriften ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - eller assistere mor og far i køkkenet. Opskriften er til to dage så husk at gemme resterne til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 2 stkrød peberfrugt
- 160 gramchorizo- eller anden pølse
- 1 stksvinemørbrad
- 2 spskpaprika
- 3 dåsehakkede tomater
- 300 gramgulerødder
- 200 gramfriske eller frosne ærter
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken.2
Hak løget fint. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i tern. Skær chorizoen i tern. Skær mørbraden i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt bagefter.3
Steg løg, chorizo, mørbrad og peberfrugt i en stor gryde i lidt olivenolie. Tilsæt paprika. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele. Steg i et par minutter.4
Tilsæt hakkede tomater og bring gryden i kog. Lad det hele simre i 15 min., til kødet er gennemstegt - eller længere, hvis du har tid. Jo længere tid, jo mere smag!5
Skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt og tilbered ærterne, hvis du har valgt de frosne. Det gør du ved at koge ærterne i en gryde i ca. 2-3 minutter til de er optøet.6
Smag sovsen til med salt og peber og servér den fantastiske klassiker med dampende varme ris og gulerødder og ærter. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugten i skiver. De kan også skære chorizo i tern og skrælle gulerødder.
Vælg den største mørbrad, du kan finde, da retten er til to dage. Så selvom mørbradgryden smager virkelig godt, skal du huske at gemme resterne i køleskabet til i morgen.