Nem nytårsopskrift: Fisketapas med grov salat og ristet brød

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkfuldkornstortillas
  • 75 gramflødeost med urter
  • 20 gramsalatmix
  • 100 gramrøget laks
  • 0.5 stkagurk
  • 1 pottedild
  • 1 stkavocado
  • 0.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  • 170 gramrejer i lage
  • 4 skiverugbrød
  • 1 stkgroft flute
  • 0.5 stkspidskål
  • 175 gramrevne gulerødder
  • 100 gramrevne rødbeder
  • 1 stkcitron
  • 250 gramtunsteak
  • 1 stkmango
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nem nytårsopskrift: Fisketapas med grov salat og ristet brød

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Godt nytår! Her får du opskriften på børnevenlig fisketapas med fyldig rejesalat med agurk og avocado, lakseroulade med friskost og lynstegte tunsteaks med mango. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkfuldkornstortillas
  • 75 gramflødeost med urter
  • 20 gramsalatmix
  • 100 gramrøget laks
  • 0.5 stkagurk
  • 1 pottedild
  • 1 stkavocado
  • 0.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 2 spskmayonnaise
  • 170 gramrejer i lage
  • 4 skiverugbrød
  • 1 stkgroft flute
  • 0.5 stkspidskål
  • 175 gramrevne gulerødder
  • 100 gramrevne rødbeder
  • 1 stkcitron
  • 250 gramtunsteak
  • 1 stkmango
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Læg tortillapandekagen på et skærebræt eller en tallerken. Smør tortillaen med et jævnt lag flødeost, fordel salaten ovenpå flødeosten og til sidst laksen. Rul tortillapandekagen stramt sammen og stil den til side.

3. Skyl agurken og dilden. Skær halvdelen af agurken i små tern og hak dilden fint. Skær avocadoen i små tern. Rør creme fraiche, mayonnaise og dild sammen med agurk og avocado. Bland de drænede rejer i salaten. Smag til med salt og peber.

4. Pensl rugbrødsskiverne med olie og skær dem i den ønskede størrelse. Fordel rugbrødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og drys med salt. Bag rugbrødstykkerne og flutet i ovnen i ca. 10 min.

5. Snit spidskålet fint - brug evt. mandolinjern. Vend spidskål, revne gulerødder og rødbeder sammen med en god sjat olivenolie, citronsaft, salt og peber. Skær resten af agurken i stave.

6. Varm olivenolie op på en brandvarm pande og steg tunsteaksene ca. 1 minut på hver side. Krydr steaksene med salt, peber og citronsaft.

7. Imens tunsteaksene steger: Skræl mangoen og skær den i små tern.

8. Skær lakserouladen og tunsteaksene i skiver. Stil alle ingredienserne ind på bordet og lad hele familien nyde de forskellige fiskeanretninger, den grove salat og ristet brød. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe til med at rulle lakserouladen og røre rejesalaten sammen.

Ekstra smag: Dryp med masser af citronsaft og ristet sesamfrø på den lynstegte tunsteak.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre