Nem og lækker æblecrumble med creme fraiche

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramæbler
  • 100 gramhasselnødder
  • 250 gramhavregryn
  • 60 gramsukker
  • 2 tskstødt kanel
  • 1 tskvaniljesukker
  • 120 gramsmør
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Nem og lækker æblecrumble med creme fraiche

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

En super nem og lækker dessert, hvor du kan få brugt alle de gode æbler fra haven. Og ellers køber du bare en pose i supermarkedet. Vi har lavet denne æblecrumble med hasselnødder og havregryn og serveret den med creme fraiche på toppen. Den smager virkelig godt. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramæbler
  • 100 gramhasselnødder
  • 250 gramhavregryn
  • 60 gramsukker
  • 2 tskstødt kanel
  • 1 tskvaniljesukker
  • 120 gramsmør
  • 2 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Vask æblerne. Du kan enten skrælle dem eller lade være. Fjern kernehusene og skær æblerne ud i tynde både.

3. Hak hasselnødderne groft. Bland havregryn, sukker, kanel, vaniljesukker og de hakkede hasselnødder. Smuldr smørret i blandingen, så den bliver som store brødkrummer.

4. Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg æblerne i bunden og fordel blandingen ovenpå. Bag crumblen i ovnen i ca. 30-40 minutter.

5. Servér med creme fraiche og godt humør!

6. Velbekomme!

Tip

Får du ikke brugt alle æblerne til den lækre æblecrumble har vi lavet et par tips til hvordan du opbevarer dem eller ellers får dem brugt. Læs mere lige her.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre