Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
40 min
En super nem og lækker dessert, hvor du kan få brugt alle de gode æbler fra haven. Og ellers køber du bare en pose i supermarkedet. Vi har lavet denne æblecrumble med hasselnødder og havregryn og serveret den med creme fraiche på toppen. Den smager virkelig godt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 600 gramæbler
- 100 gramhasselnødder
- 250 gramhavregryn
- 60 gramsukker
- 2 tskstødt kanel
- 1 tskvaniljesukker
- 120 gramsmør
- 2 dlcreme fraiche 18%
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Vask æblerne. Du kan enten skrælle dem eller lade være. Fjern kernehusene og skær æblerne ud i tynde både.3
Hak hasselnødderne groft. Bland havregryn, sukker, kanel, vaniljesukker og de hakkede hasselnødder. Smuldr smørret i blandingen, så den bliver som store brødkrummer.4
Smør et ildfast fad med olivenolie. Læg æblerne i bunden og fordel blandingen ovenpå. Bag crumblen i ovnen i ca. 30-40 minutter.5
Servér med creme fraiche og godt humør!6
Velbekomme!Tip
Får du ikke brugt alle æblerne til den lækre æblecrumble har vi lavet et par tips til hvordan du opbevarer dem eller ellers får dem brugt. Læs mere lige her.