Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Paella er en spansk risret der kan tilberedes med skaldyr, kylling, chorizo og grøntsager. Her serverer vi paellaen med rejer og grøntsager. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 6 dlvand
- 2 terninghønsebouillon
- 2 stkløg
- 2 fedhvidløg
- 2 stksnackpeber
- 1 spskpaprika
- 300 gramrisottoris
- 2.5 dlhvidvin
- 1 dåsehakkede tomater
- 200 gramfrosne ærter
- 200 gramfrosne rejer
- 1 stkcitron
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Bring vandet i kog sammen med bouillonen.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl og rens snackpeberne og skær dem i små tern.3
Varm en stor pande eller gryde op med olivenolie og svits paprika, løg, hvidløg og snackpeber. Tilsæt risottorisene og steg dem i et par minutter. Tilsæt herefter hvidvin lidt efter lidt under omrøring til risene har absorberet næsten al væsken. Tilsæt herefter de hakkede tomater.4
Tilsæt nu bouillonen lidt ad gangen under omrøring. Rør rundt og lad risene absorbere bouillonen inden du tilsætter mere. Fortsæt til paellaen har en konsistens som tynd risengrød og risene er al dente.5
Tilsæt ærterne og rejerne og rør forsigtigt. Lad det simre i ca. 5 min, til rejerne er gennemvarme. Smag til med salt og peber.6
Server paellaen i skåle og top med citronsaft. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løg og hvidløg og skylle snackpeberne.
Ekstra smag: Top med friskhakket persille.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.