Nem pasta med kyllingebolognese

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 150 gramgulerødder*
  • 1 stksquash
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1 spsktørret timian
  • 1 spskeddike
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  pennepasta med fuldkorn
  •  olivenolie
  •  revet parmesan
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Pasta med kødsauce - eller bolognese - er et hit hos de fleste unger! Her har vi lavet en lidt lettere udgave af den klassiske familiefavorit og brugt kylling i stedet for oksekød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hak løg og hvidløg og svits det i lidt olivenolie i en gryde. Tilsæt hakket kyllingekød og lad det brune.

2. Skræl gulerødderne og vask squashen. Riv gulerødderne og squashen på den grove side af et rivejern. Steg et par minutter under omrøring.

3. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, oregano, timian, eddike og bouillon og rør godt. Lad bolognesen simre, så længe du har tid - 20 minutter eller mere. Smag til med salt og peber.

4. Kog i mellemtiden pastaerne som anvist på pakken.

5. Server pastaen med den lækre kyllingebolognese i dybe tallerkener og top med masser af friskrevet parmesan. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle squashen og skrælle gulerødderne.  Ekstra smag: Top med skyllet frisk basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre