Hamburgerryg eller landskinke med ris og grønt - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 900 gramrøget hamburgerryg
  • 2 stkporre
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 300 gramfrosne bønner
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  majsstivelse
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hamburgerryg eller røget landskinke smager virkelig godt! Den afgiver masser af væde til en super lækker og hurtig sovs, og retten er meget nem at lave. Du skal kun brug lidt køkkentid og kan smække benene op og lave noget andet, mens retten passer sig selv. Opskriften er til to dage, så husk at gemme halvdelen af skinken til i morgen, hvor den skal bruges til fyld i lækker paella. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Kog risene efter anvisningen på pakken. Husk at lave dobbelt portion, hvis du vil slippe for at koge nye i morgen.

2. Læg skinken i en stor gryde og dæk den med vand. Bring gryden i kog og lad skinken småkoge i 45-55 minutter, alt efter tykkelsen. Lad den herefter ligge i det varme vand i 10-20 minutter, til den er gennemkogt, og husk at gemme vandet til sovsen.

3. Imens skinken koger, renser du porrerne og skærer dem i mundrette stykker. Skyl og fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i strimler. Kom grøntsagerne i et ildfast fad sammen med bønnerne og rør sammen med en god sjat olivenolie. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter og tag en slapper imens, samtidig med at skinken hviler i kogevandet.

4. Lige inden spisetid hælder du 1/3 af kogevandet i en kasserolle. Kog det op, tilsæt grøntsagsbouillon og jævn med lidt majsstivelse rørt ud i vand. Tilsæt lidt sovsekulør og smag til med salt og peber.

5. Skær skinken i tynde skiver og server med ris, sovs og varme grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn rense porrer og peberfrugt. De kan også sagtens skære grøntsagerne i mindre stykker.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre