Hurtig paella med rejer og skinke

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 stkgul peberfrugt
  •  rester fra kogt skinke
  • 200 gramcherrytomater
  •  kolde kogte ris
  • 1 spskpaprika
  • 1 spsktørret timian
  • 150 gramfrosne rejer
  • 1 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Paella er en spansk risret, der kan laves med alskens afskygninger af grøntsager, skaldyr og kød - blandet med ris. En slags spansk biksemad (men sig det aldrig til en spanier). Her har vi lavet paellaen med rejer og skinke fra gårsdagens aftensmad samt tomater og peberfrugter. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær løget i tern. Skyl og rens peberfrugten og skær den i mindre stykker. Skær skinken i små stykker. Skyl og halvér cherrytomaterne.

2. Steg løget i lidt olivenolie på en pande og tilsæt skinkestykkerne. Tilsæt peberfrugt, ris, paprika og timian. Rør godt rundt i et par minutter og tilsæt evt. lidt vand, hvis det er ved at brænde på.

3. Tilsæt tomater og rejer og smag til med salt, peber og saften fra en citron.

4. Server paellaen med et par citronskiver.

5. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn skære skinken i tern. De kan også halvere tomater og skære peberfrugten i stykker.

Du kan bruge enten store skalrejer eller små rejer til retten - de store og helt "ægte" paellarejer med skal er dog ofte en hel del dyrere end den klassiske udgave uden skal.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre