Nemme fiskedeller med frisk pasta og tomatsauce

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramfiskefars
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskhvidløgspulver
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 1 pakkefrisk pasta
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nemme fiskedeller med frisk pasta og tomatsauce

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Vi laver opskriften live på Facebook som en del af Mambenos maddag tirsdag d. 26/5-2020. Sørg blot for at ha' købt ind og lad dit barn være med. Tilmeld dit barn gratis lige her. Det er jo næsten en klassiker: Fiskefrikadeller, frisk pasta, tomatsauce - og så tomat og agurk som gnavergrønt. Opskriften er ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramfiskefars
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskhvidløgspulver
  • 70 gramtomatpuré
  • 1 dåsehakkede tomater med krydderi
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 dlvand
  • 1 pakkefrisk pasta
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.

2. Start med at lave fiskedellerne ud af farsen. Opvarm en pande med en god slat smør og olivenolie. Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie, til de har en fin, gylden og sprød overflade på hver side. Lad dem stege færdige i ovnen i 5-10 min. - enten i en pande, som må komme i ovnen, eller i et ovnfast fad.

3. Skræl løget og giv det en snurretur i en minihakker eller skær det i tern med din bedste kniv. Steg det i lidt olie i en gryde i et par minutter.

4. Tilsæt hvidløgspulver (begynd med halvdelen - du kan altid tilsætte mere), tomatpuré, hakkede tomater, bouillon og vand. Lad det simre indtil pastaen er færdig - og husk at røre undervejs. Smag til med salt og peber.

5. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er færdig, og du har hældt vandet fra, kan du evt. vende den med lidt olivenolie. Så klistrer den ikke sammen så let. Skyl agurk og tomater og skær agurken i stave.

6. Server fiskedellerne med pastaen, tomatsovs, gnavergrønt og pynt evt. med basilikum.

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at forme farsen til deller. De kan også røre i sovsen og skære agurker til gnavergrønt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre