Nemme jødekager med kanelsukker og mandler

Ingredienser

( 60 stk. )

  • Dej
  • 170 gramsmør
  • 250 gramhvedemel
  • 0.5 tskhjortetaksalt
  • 150 gramsukker
  • 1 stkæg
  • Topping
  • 4 spsksukker
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 50 grammandler*
  • 1 stkæg
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Jødekager er blevet en klassiker på julebordet. De stammer fra de jødiske bagere i 1700-tallet, som oprindeligt brugte alverdens eksotiske krydderier i de små kager. Den danske udgave er med kanelsukker og hakkede mandler. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skær det kolde smør i mindre stykker og giv smør, mel, hjortetaksalt og sukker en hurtig snurretur i en stor minihakker eller foodprocessor til du har en smuldret dej.

3. Tilsæt ægget og rør videre til dejen har samlet sig. Du må ikke ælte dejen for meget. Har du ikke en foodprocessor eller lignende, bruger du bare klør fem. Er dejen for fugtig, tilsætter du blot lidt mere mel.

4. Læg dejen i fryseren i et kvarters tid.

5. Gør imens toppingen klar. Bland sukker og kanel sammen. Hak mandlerne fint. Pisk ægget sammen.

6. Rul dejen ud med en kagerulle til den er ca. 4 mm. i tykkelsen. Udstik runde kager af dejen med en rund udstikker med en diameter på ca. 6-8 cm. Ælt den overskydende dej sammen igen og rul ud til flere kager.

7. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med æg og drys med lidt kanesukker og hakkede mandler på toppen.

8. Bag småkagerne i ovnen i 5-6 minutter, til de er gyldne på toppen. Men hold lige øje med, at de ikke bliver for mørke i kanten. Tag småkagerne ud og lad dem køle af.

9. Så må der guffes. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at røre og ælte dejen. Og selvfølgelig kan de også være med til at udstikke, pynte - og selvfølgelig spise småkagerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre