Nemme kødboller med pasta og appelsinsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 spskakaciehonning*
  • 1 spsksoya
  • 500 grammedisterpølse
  • 125 grambacon i skiver
  • 1 pakkefrisk spinatpasta
  • 300 gramgulerødder*
  •  kogevand
  • Appelsinsauce
  • 3 stkappelsin
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 spsksoya
  •  maizena
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse kødboller er virkelig nemme at lave! De er nemlig lynhurtige at forme ud af fyldet fra medisterpølse - og omvikle med bacon. Her har vi glaseret dem i lidt honning og serveret med lækker appelsinsauce og spinatpasta. Kan du ikke lige finde spinatpasta bruger du selvfølgelig bare en anden slags. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Rør honning og soya til kødbollerne sammen i en kop. Er honningen for tyk, kan du lige give den fem sekunder i mikroovnen.

2. Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små håndfulde fars ud, som formes til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene.

3. Halver baconskiverne og vikl en halv skive bacon om hver lille kødbolle. Læg kødbollerne i et ovnfast fad med samlingen nedad og overhæld dem med honning- og soyablandingen.

4. Steg kødbollerne i ca. 20 minutter, indtil de er gennemstegte og er blevet smukt gyldne på toppen.

5. Kog imens pastaen efter anvisningen på pakken. Gem kogevandet, som kan bruges til jævning og tilsmagning af saucen.

6. Og så til appelsinsaucen! Pres saften ud af appelsinerne og rør den sammen med smuldret bouillonterning under opvarmning i en kasserolle. Jævn med lidt Maizena rørt ud i vand i en kop og smag til med honning og soya - og evt. lidt kogevand fra pastaen, hvis saucen mangler sødme eller er blevet for tyk.

7. Servér de lækre små kødboller med spinatpasta, appelsinsauce og gulerødder eller andre grøntsager skåret i stave som gnavergrønt.

8. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre