Nemme koldhævede grødboller - lavet på havregrød

Ingredienser

( Ca. 30 stk. )

  • Havregrød
  • 3 dlhavregryn
  • 6 dlvand
  • Dej
  • 0.5 dlkogende vand
  • 1 dlkoldt vand
  • 15 gramgær
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 spsksalt
  • 500 gramhvedemel
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Grødboller er MEGA lækre! Du kan lave dem af resterne fra ungernes havregrød, eller du kan koge en hurtig portion grød, når du bager. Opskriften er super nem og hurtig at lave - og bedst af alt, så får du fantastiske morgenboller. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Lav først havregrøden ved at komme havregryn, vand og en knivspids salt i en gryde. Lad det koge op under omrøring og lad grøden småsimre i 3-4 minutter til den tykner. Rør jævnligt så grøden ikke brænder på. Lad grøden køle lidt af - stil den f.eks. udenfor.

2. Bland kogende vand og koldt vand sammen i røremaskine - eller brug en grydeske i en skål. Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med honning og salt.

3. Bland havregrøden i gærblandingen og tilsæt melet lidt efter lidt og rør det hele godt sammen. Stil dejen i køleskabet natten over. Du kan også lade dejen hæve en time på køkkenbordet.

4. Dagen (eller en time) efter: Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

5. Dyp en par skeer i vand, fang en dejklat og sæt den på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys evt. bollerne med havregryn eller kerner efter smag. Bag bollerne i ca. 15- 20 min til de er gyldne på toppen.

6. Så er der de lækreste boller klar til morgenmaden eller madpakkerne. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at lave havregrøden. De kan også komme resten af ingredienserne i skålen og hjælpe med at klatte dejen ud på bagepladen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre