Nemme nuggets med fritter og tartarsauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 grambagekartofler
  • 1 spsktørret oregano
  •  hvedemel
  • 2 stkæg
  • 400 gramkyllingeinderfilet
  • 100 gramrasp
  •  olie til friture
  •  drueagurk
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 2 spskmayonnaise
  • 2 tskdijonsennep
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder
  •  akaciehonning
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Nemme nuggets med fritter og tartarsauce

I samarbejde med

3.8, Meget populær

De fleste unger er vilde med nuggets - oftest dem fra McDonald's og legelandets cafeteria. Men det er slet ikke svært at lave sine egne. Lav dem en fredag eller lørdag, hvor der er lidt ekstra tid og skal hygges igennem. Her har vi serveret nuggetsene med fritter, gnavergrønt og tartarsauce som dip. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 grambagekartofler
  • 1 spsktørret oregano
  •  hvedemel
  • 2 stkæg
  • 400 gramkyllingeinderfilet
  • 100 gramrasp
  •  olie til friture
  •  drueagurk
  • 2 dlgræsk yoghurt
  • 2 spskmayonnaise
  • 2 tskdijonsennep
  • 0.5 stkagurk
  • 300 gramgulerødder
  •  akaciehonning
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Vask kartoflerne grundigt og skær dem i bjælker som fritter. Er de meget beskidte, så giv dem en tur med kartoffelskrælleren. Læg kartoflerne i en skål og skyl dem grundigt med vand et par gange. Det fjerner en del af stivelsen fra kartoflerne og gør fritterne ekstra bløde og lækre indeni.

2. Tør kartoflerne i et rent viskestykke og læg dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med en god slat olivenolie og oregano og bag dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende fritterne undervejs. Skal der være fest i det lille hjem, kan du også vælge at frittere kartoflerne i olie.

3. Bland melet sammen med salt og peber i en skål. Pisk ægget sammen i en anden skål. Skær inderfileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i melet og drys det overskydende af. Vend herefter kyllingestykkerne i skålen med æggemassen. Hæld resten af melet ud og hæld raspen op i skålen i stedet. Vend afslutningsvis kyllingestykkerne i raspen. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

4. Varm olien op i en gryde eller en dyb pande. Du kan tjekke, om olien er varm nok ved at stikke bagenden af en tændstik (den uden svovl!) i olien. Hvis den syder, er den varm nok. Steg kyllingestykkerne gyldne - husk at vende dem undervejs. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.

5. Og så til tartarsaucen. Hak en håndfuld drueagurker helt fint. I en snæver vending kan du også bruge agurkesalat. Rør sammen med græs yoghurt, mayo, dijonsennep og smag til med salt, peber og lidt akaciehonning.

6. Skyl agurken, skræl gulerødderne og skær dem i stave til gnavergrønt. Server de lækre nuggets med fritter, gnavergrønt og tartarsauce som dip. Mums og velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre